Geschiedenis

Intro boekencopy…

Geschiedenis van de huisartsenpraktijk  en het gezin  Van de Veen-Zwanenburg.

In 1934 heeft Dokter van der Molen zich gevestigd in Terwolde.

Huize de Kaa  werd de huispraktijk en woonhuis van Dokter van der Molen. Later kwam de zgn. Benenpraktijk er bij.

Eind 1974 kwam Giny Zwanenburg, toen getrouwd met de beroemde helaas veel te jong gestorven bioloog Harm van de Veen, in de praktijk De Kaa werken als huisarts.

Ook hielp ze mee in de Benenpraktijk.

H.R. van der Molen

De andere doktoren, Van der Molen, Lukkes, Ritter en Toht besloten de Huispraktijk af te stoten. De  Huispraktijk werd per 1 januari 1977 overgenomen door Giny Zwanenburg.

In 1991 is Harm van de Veen plotseling overleden. Giny bleef hier wonen met haar twee zonen Ysbrand (1980) (nog extra site) en Marnix (1982). Beide jongens gingen in Utrecht studeren en wonen.
Giny is later getrouwd met Luc Hamaker, voormalig advocaat in Zutphen en Deventer.
In 2008 heeft Giny Zwanenburg de Huisartsenpraktijk overgedragen aanD.E. van Groos-Ellen.                                                                                                  De de Huisartsenpraktijk isverhuisd naar het Gezondheidscentrum “Het Groene Hart” in het Centrum van Terwolde. Op de site van Terwolde kunt u veel informatie vinden over de sloop  en de bouw van het Gezondheidscentrum.

Terwolde
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Terwolde is een dorp in de gemeente Voorst, in de Nederlandse provincie Gelderland. Het dorp ligt langs de linkerzijde van de IJssel, ongeveer 4 km stroomafwaarts van Deventer. Terwolde heeft ongeveer 1900 inwoners.

In 2010 vierde Terwolde haar 1050 jarige bestaan.

In het centrum van het dorp staat de uit de 16e eeuw stammende dorpskerk, die is voorzien van muurschilderingen. Elk jaar is er op de zaterdag voor Pinksteren een grootse rommelmarkt, welke altijd druk word bezocht. De opbrengst is bestemd voor de dorpskerk. In september is er de jaarlijkse kermis en worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Veel mensen verlichten tijdens deze periode hun tuin en straten doen hun best om de prijs voor best versierde straat te winnen.

Aan de rand van het dorp staat de molen “de Ooievaar” waar onder andere meel voor de broodbakmachine kan worden gehaald.
———————————————————————————————————————————
Buitenkamp, de

Gorssel Buitenkamp, de 1858 Gorssel Epse Isaak Bussemaker jr koopman te Deventer Notaris M.E. Houck  te    Deventer, akte 5539 Inv.nr 483 I.v.m. Houtverkoop op de Landgoederen de Buitenkamp te Epse, de            ..Ganseboom te Riele, Middelwijk te Averloo, Lucasplaats onder Holten en de Kaa onder Terwolde (alles in   ..eigendom ). 18688

• Vgl. NNN: boerderij De Kaa te Terwolde (Gl), gelegen aan de Kadijk, in 1858 voor het eerst aangeduid als ‘het boerenerve Schotwilkeshofstee of De Kaa”.